masaza-beba

MASAZA BEBA

Verovatno ste nekada imali želju da masirate vašu bebu ili ste to i uradili. Ali, da li ju je masirao profesionalni i sertifikovani dečiji fizioterapeut? U Rusiji  njenim bivšim republikama, ovo je obavezna procedura koju prolazi svaka beba.

Pedijatri tvrde da  bebe koje idu na procedure masaže se intenzivnije i pravilnije razvijaju od beba koje su lišene tih mogućnosti.

Kada treba masirati bebe?

Prva godina detetovog života je najvažniji period u njegovom razvoju. Upravo u to vreme ono počinje da izučava svet oko sebe. Da bi podstakli pravilan razvoj bebe, potrebno je raditi opštu-razvojnu masažu. Mnoge mame samoinicijativno masiraju svoju bebu blagim pokretima, ali to nije uvek dovoljno.

Dokazano je da dete u određenim periodima svog života treba da dobije i profesionalnu masažu, slično kao i masaža kod odraslih. Ukoliko dete nema nekih većih razvojnih poremećaja, ovakvu opšte-razvojnu masažu treba raditi u trećem, šestom i devetom mesecu života u ciklusu od 7-10 tretmana.

Masaža bebe protiv grčeva

Zahvaljujući proceduri masaže reguliše se tonus mišića, pozitivno deluje na elastičnost kože, rad lojno/znojnih žlezda, poboljšava se sistem za varenje.

Najznačajnije je da ova masaža utiče na rani razvoj deteta, poboljšava bebinu koordinaciju i spretnost, poboljšava cirkulaciju, jača imunitet deteta.

Ova masaža se preporučuje i kod beba koje imaju meteorizam (nadutost stomaka) u cilju regulisanja rada organa za varenje, kao i kod beba sa poremećajem sna ili hiperaktivnih u cilju smirivanja.

Ruke, noge, stopala

Pri masaži ruku razvija se fina motorika i na vreme započinje verbalna komunikacija. Masažom nogu regulišemo mišićni tonus i omogućavamo pravilnu stimulaciju puzanja i hodanja, kao i sprečavanje razvoja defomiteta stopala.

Mnoge mame i same rade neke elemente masaže svojim bebama, ali to  nije dovoljno iz razloga što one nisu dovoljno specijalizovane i obučene za to. Obratite pažnju da vašu bebu masira dovoljno kvalifikovan i obučen dečiji fizioterapeut koji ima dugogodišnje iskustvo sa bebama. On može uočiti i nepravilnosti u razvoju vaše bebe i dati vam dodatni savet.

U ordinaciji Artfizio rade internacionalno sertifikovani  fizioterapeuti koji će vašoj bebi pružiti stručnu masažu i dati vam značajne savete u daljem bavljenju sa njom.

Общеукрепляющий развивающий массаж для грудничков

 • Это одно из средств устранения и предупреждения множества заболеваний, начиная с самого раннего возраста ( от 4 мес )
 • Если нет каких-либо показаний, малышу такой массаж необходимо делать в три, шесть и девять месяцев

Показания к проведению массажа для детей и лечебной гимнастики:

 • мышечный гипер -, гипотонус, мышечная дистония.
 • кишечные колики, запор.
 • нервное возбуждение, нарушение сна.
 • патология нервной деятельности.
 • снижение иммунитета.
 • нарушения опорно-двигательной системы: плоскостопие, искривления ног и т.д.
 • кривошея.
 • бронхит.
 • другие патологии физического и психического развития

Курс: 7 – 10 сеансов. Длительность сеанса массажа 30 – 60 мин

U našem aktuelnom cenovniku možete da proverite cene za masažu beba.