INDIKACIJE

OPIS

Shockwave terapija radijalnim talasima kod bola

Jedinstveno je i neinvazivno rešenje za bol mišićno-skeletnog sistema. Potrebno vam je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima, a terapijski period traje svega nekoliko minuta. U ordinaciji ArtFizio terapiju Shockwave aparatom rade terapeuti obučeni za rad ovom tehnologijom i vrstom terapije. Shockwave terapija radijanim talasima je izvanredna i neinvazivna metoda lečenja gotovo bez negativnih posledica. Ujedno, shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijanta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života.

PRIMENA, EFEKTI I PREDNOSTI

Kada se primenjuje shockwave terapija?

Shockwave je akustični talas koji prenosi visoku energiju koja pospešuje lečenje, regeneraciju i reparaciju tkiva i mekog tkiva. Shockwave aparat i terapija radijalnim talasima se koriste kod stanja kao što su: petni trn, bolno rame, teniski lakat, bol u oblasti karlice i kukova, skakačko koleno, bol u zadnjoj loži, koštano zadebljanje, Achillodynia – bolna stanja Ahilove tetive…Shockwave aparat se primenjuje kod kalcifikacija u ligamentu, tetivi i mišiću. Koristi se i za stimulaciju mišićnih trigger tačaka, za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva, kao i za terapiju akupresurom i kod limfne drenaže.

Efekti radijalne terapije shockwave talasima?

  • Ortopedija, Sportska medicina, Rehabilitacija

Revaskularizacija , ublažavanje i eliminacija bola-analgetski, umanjuje mišićnu tenziju i sprečava spazam, ubrzava procese rehabilitacije, pospešuje razvoj kolagena, ubrzava metabolizam, povećava pokretljivost.

Schockwave može da pruži efekat masaže, čime se uspešno rešava ukočenost trapezoidnih mišića i mišića leđa. Pacijent oseća olakšanje odmah po završetku tretmana koji traje svega nekoliko minuta.

U svetu je metoda priznata i poznata više od deset godina i masovno je u upotrebi kao najsvrsishodnija.

  • Jedina metoda za razbijanje Kalcifikata

ESWT dovodi do brzog i stalnog oslobađanja od bola!

1. Jedinstveno neinvazivno rešenje mišićnoskeletnog bola

2. Samo dva- tri tretmana u nedeljnom intervalu

3. Terapija traje svega nekoliko minuta

Metoda je bezbolna, kratka a postoji i posebna šema lečenja.