easyflossing

Šta je EASYFLOSSING i kako se izvodi ?

EASYFLOSSING je relativno mlada fizioterapeutska tehnika koja se zasniva na principu kompresije tretirane regije i usporavanju/zaustavljanju arterijske cirkulacije uz pomoć specijalnih kompesivno-elastičnih traka. Pored zaustavljanja protoka arterijske krvi, stimuliše se oticanje venske krvi i eliminacije štetnih produkata metabolizma.

Trake se aplikuju na 2-3 min koliko je potrebno za lokalnu detoksikaciju i blokadu receptora za bol što omogućava izvođenje dodatnih terapeutskih manipulacija kroz aktivan pokret. Nakon skidanja kompresivne trake dolazi do ubrzanja arterijske cirkulacije i bolje ishrane oštećenog tkiva.

Gde se primenjuje EASYFLOSSING tehnika?

EASYFLOSSING tehnika se primenjuje za lečenje bolnih stanja poput cervikalnog sindroma i lumbalnog sindroma, smrznutog ramena, zapaljenskog i degenerativnog reumatizama.

Primenjuje se i kod overdose sindroma ili sindroma prenaprezanja kao što su golferski i teniski lakat, skakačko koleno, zatim, za lečenja svih oblika tendinitisa i tendinopatija, sindroma karpalnog tunela, hematoma i edema, kao priprema za trening i oporavak nakon treninga.

Primenjuje se i kao anticelulit tretman, a najbolje efekte daje u kombinaciji sa limfnom drenažom i akustičnim talasima.

Koji su efekti EASYFLOSSING tehnike?

Efekti EASYFLOSSING tehnike su momentalno smanjenje bolnosti, povećanje obima pokreta, smanjenje otoka i hematoma, ubrzanje metabolizma i eliminacija zapaljenskih materija, pospešivanje zarastanja ruptura mišića i tetiva, poboljšanje cirkulacije i mnogi drugi.